Enkele weken geleden zijn wij bij Polparts geconfronteerd met een eenzijdige opzegging van Miele om zaken te doen met onze leveranciers.

Het besluit van Miele om in nagenoeg geheel Europa te stoppen met het verkopen via groothandels, is bij ons als een bom ingeslagen. Tot overmaat van ramp heeft Miele twee weken na opzegging eenzijdig besloten per direct te stoppen met leveren. Dit is gebeurd ondanks toezegging vanuit Miele om samen te kijken naar een soepele overgang. Een soepele overgang die niet alleen voor ons noodzakelijk is, maar vooral ook voor u als afnemer van Miele producten bij Polparts.

Tot onze spijt heeft Miele vrijdagmiddag via haar advocaat aan onze leverancier laten weten niets voor ons en haar klanten te willen doen. Door de plotselinge opzegging, heeft onze leverancier nagenoeg geen voorraden meer.

Tot slot willen wij u waarschuwen. Miele heeft blijkbaar geen enkel respect voor haar zakelijke partners. Zonder blikken of blozen word je zonder opgave van reden aan de kant gezet, indien ze daar zelf reden toe zien. Ons advies is dan ook geen investeringen te doen in het merk Miele. Er is maar één partij die daar voordeel uit trekt en dat is Miele zelf. Na opzegging van het contract staat u namelijk met lege handen.


Polparts